понеділок, 08 вересня 2008 10:53

У БЮТ прогнозують розкол НУ-НС

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Остап Семерак, припускає, що Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" може розколотися на кілька частин у разі проведення дострокових виборів Ради.

Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню "Главред".

"Мені здається, що в найгіршій електоральній ситуації опиниться НУНС, що, мабуть, на наступні вибори піде, розколовшись на кілька складових. Їм доведеться пояснити свій розкол і причини виходу з коаліції", - сказав Семерак, відповідаючи на запитання, кому будуть вигідні дострокові парламентські вибори при розпаді чинної коаліції й нестворенні у відведений термін нової коаліції.

При цьому він допускає, що громадський рух "Народна Самооборона", який входить до НУНС, не піде на дострокові парламентські вибори в складі блоку.

3 вересня Президент Віктор Ющенко заявив про намір розпустити Раду у разі нестворення нової коаліції в парламенті у встановлений законодавством термін.

"Народна Самооборона" проти виходу фракції НУНС із коаліції із фракцією БЮТ.

2 вересня парламентська фракція НУНС вирішила вийти з коаліції, за це проголосували 39 депутатів з 72, які входять у фракцію.

2 серпня 2007 року партії "Народний Союз Наша Україна", "Вперед, Україно!", "Народний рух України", Українська республіканська партія "Собор", Українська народна партія, "Християнсько-демократичний союз", "Пора", Партія захисників Вітчизни й "Європейська партія України" створили Блок НУНС для участі в позачергових виборах Ради.

У січні депутат Ради, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл припускав, що парламентська фракція НУНС може розколотися на 2 частині, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ прогнозують розкол НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі