понеділок, 10 грудня 2007 19:14

У БЮТ прогнозують найнесподіванішого генпрокурора

Найбільш вірогідними претендентами на пост Генерального прокурора є нинішній заступник Генпрокурора Микола Голомша, колишній прокурор Криму Віктор Шемчук, прокурор міста Києва Євген Блажівській і прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба. Так вважає народний депутат від БЮТ Святослав Олійник.

Разом з тим, як повідомили у прес-службі С.Олійника, політик зауважив, що існує велика вірогідність того, що кандидатура, запропонована на цей пост, буде несподіваною. "Такою як, наприклад, була кандидатура Яценюка на посаду спікера Верховної Ради", - уточнив парламентарій.

За його словами, єдині критерії, які, безумовно, будуть дотримані при висуненні кандидатури, - це "динамічність, професіоналізм, високий рівень освіти і внутрішньої культури". "Не можна зараз висувати на пост Генерального прокурора "динозаврів". Політична сила, яка стане висувати політиків старого зразка, неминуче програє в умовах жорсткої конкуренції", - спрогнозував нардеп.

Нагадаємо, що в Апараті Верховної Ради зареєстровано подання, ініційоване народним депутатом, членом фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрієм Луценком, про недовіру Генеральному прокуророві України Олександру Медведьку. Його підписали понад 180 народних депутатів фракцій "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Юлії Тимошенко,повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ прогнозують найнесподіванішого генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі