вівторок, 02 вересня 2008 11:53

У БЮТ пояснили, чим їх не влаштовує резолюція щодо Грузії від НУ-НС

БЮТ підтримує територіальну цілісність і незалежність Грузії і стоїть на тих самих позиціях, що і країни ЄС. Якщо у фракції НУ-НС така ж позиція, то, звичайно ж, наша фракція підтримає заяву колег по коаліції

Про це заявив народний депутат України від БЮТ Степан Курпіль, коментуючи заяву лідера фракції НУ-НС В"ячеслава Кириленка, який наполягає, щоб БЮТ підтримав заяву, котра стосується грузино-російського конфлікту.

"Якщо НУ-НС хоче просто в грубій формі дати оцінку цим подіям, то для нас це буде неприйнятно, ми вважаємо, що оцінки повинні бути принциповими, але дипломатичними", – відзначив він.

Степан Курпіль стверджує, що фракція НУ-НС не ознайомила БЮТ зі своєю заявою: "Депутати тільки сьогодні поз"їжджалися, і навряд чи хтось знайомий з цією заявою НУ-НС".

"Якщо у НУ-НС насправді є бажання зберегти демократичну коаліцію і працювати, то вважаю, що текст заяви повинен бути таким, який ми зможемо підтримати. Якщо ж мета Балоги - знайти причину ще більше створити проблем для демкоаліції, якщо в заяві є недипломатичні грубі формулювання, які неприйнятні для цивілізованої демократичної сили, то можуть виникнути проблеми", – резюмував політик.

Нагадаємо, лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко пропонує парламенту засудити визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії (Грузія) і визнати це рішення таким, що суперечить міжнародному праву.

Він підкреслив, що якщо фракція БЮТ не підтримає цю заяву, то можуть виникнути дискусії про коаліцію, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ пояснили, чим їх не влаштовує резолюція щодо Грузії від НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі