четвер, 24 березня 2011 22:57

У БЮТ побачили, як комуністи тягнуть Україну у радянське минуле

У БЮТ побачили, як комуністи тягнуть Україну у радянське минуле

Народний депутат Андрій Шевченко переконаний, що ініціатива Компартії вивішувати на День перемоги червоні прапори є бажанням повернути Україну у радянське минуле.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Звичайно, це частина сценарію будівництва радянської України. Що стосується прапора... З одного боку це - історія. Для мене це - сімейна історія. Мій прадід був під Сталінградом, дід під Кенінгсбергом. З іншого боку, ми розуміємо мотиви тих людей, які піднімають це питання. Мотив цих людей дуже простий - хоч один день на рік, аби пожити в Радянському Союзі. Це не питання історії. Серед підписантів є представники Компартії, Блоку Литвина і "регіонали". Це питання спільної відповідальності більшості. На практиці, хто вивішував ці прапори раніше, той і буде вивішувати, а хто не вивішував, той і надалі цього не робитиме. Тому це лише намагання певних людей витягти нафталінову історію", - зазначив бютівець.

Нардеп також заявив, що фракція БЮТ не підтримає даний законопроект у Раді.

"Давайте краще думати, як вшанувати справжніх героїв тієї війни, як полеглих, так і живих, яких залишилось дуже мало. Справа не в тому, що це прапор перемоги, а в тому, що це символ Радянського Союзу. Там дрібним шрифтом написано, яка військова частина. Тому повитягують звичайні радянські нафталінові прапори. Чи треба це нам, чи може треба, як Східна Європа, взяти і перегорнути цю сторінку історії", - наголосив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ побачили, як комуністи тягнуть Україну у радянське минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі