понеділок, 03 листопада 2008 09:53

У БЮТ обурені діями свого лідера

Президент Віктор Ющенко відхилив пропозицію лідера фракції БЮТ Івана Кириленка створити в парламенті коаліцію з фракцій БЮТ, НУНС і Блоку Литвина в ефірі телеканалу "Інтер".

Ідею Кириленка не підтримують навіть в очолюваній ним фракції. Тим часом, на думку Володимира Литвина, саме БЮТ, який зараз виступає проти виборів, наполягатиме на їх проведенні вже найближчим часом.

"Іван Григорович, коли я спілкуюся з тобою як Президент і подаю тобі руку, я не хотів би потім рахувати, скільки у мене залишилося пальців. Ми повинні бути чесними. Подивіться на коаліційну угоду: хоч би один пункт я не виконав?!", - заявив Віктор Ющенко, пише Коммерсант-Украина.

Слід зазначити, що пропозиції Івана Кириленка сприйняли в штики і в БЮТ.

"Фракція не уповноважувала Івана Григоровича робити такі заяви. Це його особиста ініціатива", - заявив у неділю один із заступників голови фракції, який побажав залишитися неназваним.

"Я не довіряю словам Президента, – сказав заступник голови фракції БЮТ Ярослав Федорчук. – Можна припустити, що Глава держави зараз чогось вичікує".

"У нашій країні Віктор Ющенко може очікувати лише президентських виборів 2010 року. Інших виборів до того часу не буде", - наголосив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем"якін.

На питання чи готовий він оскаржувати новий указ про розпуск Ради, у випадку якщо він з"явиться 23 листопада, Кожем"якин відповів: "Наша політична сила діятиме за обставин. Зараз тільки 2 листопада, а що буде 23-го, ми ще подивимося", - сказав він.

1 листопада БЮТ закликав Президента України Віктора Ющенка "як батька нації" "благословити" коаліцію у складі НУНС, БЮТ і Блока Литвина.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ обурені діями свого лідера ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі