понеділок, 12 травня 2008 08:44

У БЮТ натякають, що вони домовилися з усіма щодо змін до Конституції

У БЮТ натякають, що вони домовилися з усіма щодо змін до Конституції
Я переконаний, що наша законодавча ініціатива щодо внесення змін до Конституції набере необхідну кількість голосів у парламенті. Про це повідомив народний депутат України від БЮТ Анатолій Семинога.

Більше того, політик вважає, що ці законопроекти можу набрати і більше голосів парламентаріїв.

Але спочатку, проінформував Семинога, за законодавчі ініціативи щодо внесення змін до Конституції мають проголосувати ВР 226 голосів, "щоб ці зміни були представлені до Конституційного Суду і щоб він дав відповідь - чи відповідають вони чинній Конституції".

На питання ІМК, чи очікують в БЮТ, що їхні колеги в коаліції також проголосують за зміни, парламентарій відповів: "Я вважаю, що так, щоправда, не всі. Але більшість все ж таки проголосують".

Також Семинога висловив упевненість, що зміни до Конституції у ВР підтримають і опозиційні фракції - Блоку Литвина, Партії регіонів, Компартії.

"Практично всі депутати Верховної Ради підтримають зміни до Конституції", - резюмував політик.

Нагадаємо, на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу, 7 травня, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що наступного тижня парламент внесе зміни до Конституції.

Разом з тим, лідер фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслав Кириленко заявив, що зміни до Конституції України повинні готуватися за результатами серйозного громадського і професійного обговорення, а не шляхом кулуарної змови парламентських фракцій.

Він також вважає, що така законодавча ініціатива БЮТ порушує коаліційну угоду, повідомляє Інтермедіаконсалтинг.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ натякають, що вони домовилися з усіма щодо змін до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі