понеділок, 20 жовтня 2008 09:30

У БЮТ найбільше шансів стати опозицією - ЗМІ

За будь-якого розкладу політичних сил у Верховній Раді після наступних виборів БЮТ і Ющенко не створять помаранчевої коаліції, пише "Сегодня".

Видання також пропонує три варіанти коаліції в майбутній Верховній Раді.

Коаліція 1: ПР+блок Литвина+КПУ. Саме її вже запропонував учора на з"їзді Компартії Петро Симоненко. Цей варіант найбільш реальний, якщо ці партії беруть разом більше 225 мандатів. Можливо також приєднання Блоку Черновецького - у разі його проходження. У будь-якому випадку, це буде схоже на антикризову коаліцію 2006 року з прем"єром Януковичем, але роль Мороза зіграє Литвин.

Коаліція 2: ПР+блок Ющенка. Другий ймовірний варіант. В цьому випадку прем"єром буде Янукович, а спікером - людина Ющенка (можливо, Яценюк). Проте, враховуючи, що потрібно домовлятися з Росією по енергоносіях, "Регіони" навряд чи дозволять Ющенку здійснювати колишню прозахідну політику.

Коаліція 3: БЮТ+блок Литвина+КПУ. Малоймовірний варіант, але виключати його не можна. Щоправда, лише у випадку, якщо БЮТ набере більше голосів, ніж ПР, - оскільки і Литвин, і Симоненко віддають перевагу союзу з "Регіонами", пише газета.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ найбільше шансів стати опозицією - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі