середа, 29 жовтня 2008 15:18

У БЮТ кажуть, що з"їзд русинів фінансували люди Балоги

Піп Сидір (глава Сойму підкарпатських русинів протоієрей Дмитро Сидір) заявив у пресі, що він дякує панові Петьовці (депутат від НУ-НС, який узяв на себе всі витрати з проведення з"їзду русинів.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський, коментуючи ультиматум Сойму підкарпатських русинів до 1 грудня перетворити Закарпатську область у республіку Підкарпатська Русь - національну автономію русинів.

За словами Яворівського, Україна завжди дивилася на Крим і звідти чекала небезпеки сепаратизму, але виявилось, що це дрібниці в порівнянні з тим, що трапилося на Закарпатті.

"Як не парадоксально, але в Закарпатті все "заварила" команда Президента, цей піп Сидір заявив у пресі, що дякує панові Петьовці, який узяв на себе всі витрати з проведення з"їзду русинів", - відзначив парламентарій.

Яворівський підкреслив: всі розуміють, що Василь Петьовка не є самостійною людиною і без Віктора Балоги нічого зробити не міг.

"Говорити про якесь русинство на Закарпатті просто смішно. На всій планеті їх можна знайти дві-три тисячі. Навіть у Севастополі так не ставлять питання, як у Закарпатті, де забажали автономії", - сказав Яворівський.

"Це якась драма державника Ющенка, який захищає Грузію і не бачить, що у нього під носом робить Балога, якщо пригадати, що Ющенко говорить, що Балога - це я", - додав він.

На думку Яворівського, якщо влада зараз промовчить, то завтра така ж ситуація може повторитися і в інших регіонах, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ кажуть, що з"їзд русинів фінансували люди Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі