понеділок, 11 червня 2007 14:16

У БЮТ і "Нашої України" з"являться нові лідери фракцій до кінця тижня

Віце-спікер Верховної Ради сьогодні повідомив, що до кінця тижня депутати з фракцій БЮТ і "Наша Україна", які не подали заяв про вихід з, визначаться, хто саме очолить їхні фракції у такому складі.

"На сьогодні немає 150 заяв тих депутатів, які підтверджують, що вони погодилися скласти свої депутатські повноваження", - сказав Мартинюк.

При цьому він зазначив, що багато хто з депутатів, котрі написали такі заяви, відкликають їх. Зі слів Мартинюка, ці депутати поки не бажають, щоб їхні прізвища оголошували.

Мартинюк допустив, що кількість заяв про готовність депутатів втратити свої повноваження може становити 150, 140 або ще менше вже 12 червня.

"А якщо ЦВК почне визнавати повноваження (депутатів), а ми - приймати присяги... то цих заяв залишиться дуже мало", - сказав Мартинюк.

На минулому тижні кандидати в депутати Верховної Ради від Партії промисловців і підприємців у списку блоку партій "Наша Україна" готові замістити депутатів від блоку, які склали повноваження.

БЮТ і НУ рішеннями з"їздів припинили повноваження своїх депутатів у парламенті.

Президент Віктор Ющенко вважає нелегітимною Верховну Раду з 5 червня, коли він новим указом призначив її позачергові вибори на 30 вересня на підставі неповноважності складу парламенту, що скоротився до менше ніж 300 депутатів, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «У БЮТ і "Нашої України" з"являться нові лідери фракцій до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі