пʼятниця, 13 червня 2008 09:35

У Брюсселі поговорять про перспективи України у НАТО

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер та український міністр оборони Юрій Єхануров головуватимуть на засіданні комісії Україна-НАТО, що відбудеться у п"ятницю у Брюсселі.

Українська військова делегація прибула до бельгійської столиці напередодні, передає "Німецька хвиля".

Головними темами першого дня візиту української делегації стали реформування збройних сил України та участь української армії в операціях під проводом НАТО, зокрема у межах міжнародних сил із забезпечення стабільності у Косові (KFOR).

Говорячи про участь Києва у KFOR, Єхануров відзначив, що Україна на цьому етапі зважує можливість заповнення посад цивільним або військовим персоналом у Приштині для сприяння безпеці краю.

У п"ятницю, під час засідання комісій "Україна-НАТО", йтиметься, передусім, про підсумки бухарестського саміту та перспективи приєднання Києва до ПДЧ на наступному саміті Альянсу у грудні.

Крім того, як повідомили "Німецькій хвилі" у прес-службі НАТО, перед початком засідання очікується підписання Меморандуму щодо приєднання України до Програми НАТО з обміну інформацією про стан повітряної безпеки.

Як відомо, напередодні генсек НАТО в інтерв"ю українським журналістам вкотре спростував припущення про вірогідне розміщення баз Альянсу в Україні та наголосив на невтручанні НАТО у жодні двосторонні конфлікти.

Наступного тижня Яап де Хооп Схеффер відвідає Україну.
Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі поговорять про перспективи України у НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі