пʼятниця, 12 жовтня 2007 10:11

У Британії майбутнє України назвали непевним

Колишній міністр торгівлі Великобританії Стівен Баєрз вважає, що шанси України на отримання європейської перспективи можуть поліпшитися під час головування Франції в Євросоюзі в другій половині наступного року.

Таку думку він висловив на засіданні Британсько-українського товариства у середу,

Нещодавно створене Британсько-українське товариство провело дебати щодо результатів парламентських виборів в Україні.

У залі Church House, що знаходиться біля Вестмінстерського абатства (Великобританія), зібралося численне коло зацікавлених, в тому числі британських бізнесовців, політиків, науковців та студентів.

Коло фахівців представляли політологи Ендрю Вілсон та Ґвендолін Сасс, посол України Ігор Харченко, заступник директора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий, виконавчий редактор "Бі-Бі-Сі" з європейського регіону Олексій Сологубенко та інші.

Головував на дебатах депутат британського парламенту, колишній міністр торгівлі Баєрз.

Експерти визнали нещодавні вибори в Україні вільними та справедливими, проте політичне майбутнє назвали непевним.

Баєрз висловив сподівання, що ключем до європейських перспектив України має бути головування Франції в ЄС у другій половині 2008 року.

Він відзначив, що у той час може статися прорив у справі майбутнього членства України в спільноті, повідомляє "Німецька хвиля".

Зараз ви читаєте новину «У Британії майбутнє України назвали непевним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі