субота, 26 січня 2008 11:56

У бійці Луценка з Черновецьким несподівано переміг Кличко

42,2% опитаних киян вважають міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і мера Києва Леоніда Черновецького однаково винними в бійці на засіданні РНБО.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

22,5% вважають винним Черновецького, 12,2% - Луценка.

Довгий вирішив, що Луценко взявся за репресії Черновецького

У результаті конфлікту симпатії 31,4% опитаних виявилися на стороні міністра і лише трохи більше 10% на стороні постраждалого мера. Однак 54,2% опитаних киян відмовилися приймати ту чи іншу сторону.

Також слід відзначити: більшість вважає кращим виходом із ситуації примирення опонентів і збереження за ними нинішніх посад. Так вважають 22% опитаних.

Варіант відставки мера підтримали 20% учасників, відставку Луценка -8,8%. Відправити у відставку обох учасників скандалу пропонують 17%.

Ті, хто думав, що Луценко одночасно з репутацією забіяки заробить додаткові рейтингові очки, помилилися. Після фул-контакту майже 15% киян змінили своя думку про Юрія Віталійовича в кращу сторону, але понад 23% він розчарував.

У той же час 32,6% після сутички стали гірше ставитися до Черновецького. 29,6 % переконані, що саме діяльність мера в питаннях розподілу землі стала справжньою причиною конфлікту.

Крім того, більш 68% не сумніваються в тому, що земельні питання мер і міськрада вирішують виходячи з особистих інтересів. "У нормальній державі така цифра могла б стати серйозним приводом для відставки.

На дострокових виборах мера Києва Луценко одержав би тільки 13%, а Черновецький 14%.

Більшість респондентів (28%) віддали б свої голоси Віталієві Кличку.

Згідно з даними опитування, майже 23% мешканців столиці на гіпотетичних дострокових виборах мера готові голосувати проти усіх. Більше 4% мають намір їх ігнорувати. У сумі це число порівнянне з показником Віталія Кличка, фаворита можливої кампанії, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У бійці Луценка з Черновецьким несподівано переміг Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі