понеділок, 06 жовтня 2014 13:33

У бажанні миру треба будувати міцну оборону - Гузар

У бажанні миру треба будувати міцну оборону - Гузар
joinfo.ua

В здоровому бажанні миру ніхто не повинен відмовлятися від участі в оборонній діяльності, як збройної, так і альтернативної, а також не може ігнорувати моральні принципи, виправдовуючи свої злодіяння виконанням наказів.

Про це пише Блаженніший Любомир Гузар у своїй статті-роздумах "До якого миру ми повинні прагнути" на сайті Української Греко-католицької церкви.

"Якщо держава думає про напад, про агресію, то вона становить небезпеку для всіх інших. Навпаки, розвиток збройних сил для захисту життя і прав своїх громадян сприяє зміцненню бажання миру, загального добра", — каже Гузар.

Він упевнений, що держава повинна піклуватися про обВорону. "Досвід показує, що в країнах, які піддавалися агресії, гинуло багато людей, у яких не було, чим захищатися (наприклад, від бомбардувань). Але крім жертв використання зброї, мільйони людей загинули від всякого роду національних, етнічних, релігійних і навіть мовних переслідувань", — зазначив Гузар.

"Народи можуть і повинні боротися проти такого насильства, яке не має жодного виправдання", — зазначив священик.

Зараз ви читаєте новину «У бажанні миру треба будувати міцну оборону - Гузар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі