Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 15:38

У Балоги вважають, що "Нафтогаз" має платити і без контрактів

Незважаючи на відсутність договорів між господарюючими суб"єктами НАК "Нафтогаз" має продовжити оплачувати спожитий газ.

Таку думку висловив заступник глави секретаріату президента, представник секретаріату в Кабміні Олександр Шлапак.

"Ми знайшли таку форму - платимо в односторонньому порядку. Наскільки мені відомо, за фактом таких платежів акти потім підписуються, хоча можливо, я помиляюся", - сказав він.

Шлапак відзначив, що українська сторона пропонувала російській підсилити контроль за перерахуванням грошей.

"Ми пропонували у свій час росіянам, що мають вплив на RosUkrEnergo і "УкрГаз-Енерго", відкрити рахунки в нашому казначействі. Росіяни сказали, що в цьому нема сенсу, оскільки вони є суб"єктами господарювання", - відзначив він.

Заступник голови секретаріату висловив сподівання, що питання підписання договорів вдасться вирішити найближчим часом, і не виключив можливості подальшої присутності на ринку компанії RosUkrEnergo.

"Позиція президента полягає в угодах, досягнутих із президентом Росії Володимиром Путіним, а саме - ми повинні підписати угоду з RosUkrEnergo на поставки газу НАК "Нафтогаз" по 179,2 доларів за тисячу кубометрів, вважаючи цю ціну бажаною до кінця року", - сказав він.

"Коли необхідні договори підпишуть, у нас з"являться підстави для оплати спожитого газу", - додав Шлапак.

"Але якщо раптом так не станеться, а я підкреслюю, що це моя особиста фантазія, я б радив нашому уряду чинити так: є власник газу - RosUkrEnergo, є ціна, погоджена президентами, тому було б правильно, щоб нас не обвинувачували в несплаті, платити й укласти з ним (RosUkrEnergo) відповідні договори", - сказав Шлапак.

Він також повідомив, що оплата в односторонньому порядку спожитого газу - не вихід для країни, однак відзначив, що ще більшу загрозу представляє повна відсутність платежів, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Балоги вважають, що "Нафтогаз" має платити і без контрактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути