середа, 28 травня 2008 13:01

У Балоги розкритикували зміни в Земельний кодекс

Перший заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак повідомив про завершення аналізу Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" і відзначив спроби переробити на швидкоруч Земельний кодекс у ньому.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Шлапак відзначив, що цей закон в цілому вирішує проблеми врегулювання численних правових прогалин, які виникли внаслідок прийняття рішення Конституційного суду. Водночас, він висловив застереження щодо запровадження Законом, що надійшов на підпис главі держави, нових норм, які не стосуються вищезгаданого рішення.

Зокрема це стосується повторної спроби монополізувати право продажу земель Держкомземом. Перша така спроба була здійснена прийняттям постанови уряду, яка надавала йому виключні права в процесі земельних торгів. Сьогодні мова йде про землі запасу і лісогосподарські землі, при чому не розрізняються землі державної і комунальної власності. Також, на його думку, Кабінету міністрів неправомірно надається право приймати рішення щодо виключень при продажі земель або права їх оренди на аукціоні. "Виключно законом мають визначатися випадки, коли земля продається поза аукціоном", - зазначив Шлапак.

Крім того, велике застереження у Секретаріаті президента викликає фактичне зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення без прийняття необхідних законів - "Про державний земельний кадастр" та "Про ринок земель" - за погодженням з Комітетом ВР з питань бюджету. Висновок Секретаріату президента було направлено главі держави для прийняття рішення щодо підписання Закону, резюмував Шлапак.

РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги розкритикували зміни в Земельний кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі