четвер, 14 лютого 2008 17:54

У Балоги кажуть, що Україна тягне з розрахунками за газ

Україна на сьогоднішній день ще не почала розраховуватися за природний газ, одержаний з Росії в листопаді-грудні 2007 року.

Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий.

Він зазначив, що ще не вирішено ряд технічних питань щодо проведення розрахунків, і на вечір вчорашнього дня кошти від "УкрГаз-Енерго" для оплати рахунків НАК "Нафтогаз України" не одержувала.

"Розрахунки мають початися сьогодні, але є технічні питання щодо розрахунків. Я думаю, що під час переговорів у Москві буде знайдено формулу, як це зробити", - сказав Чалий.

Як повідомлялося, в Москві проходять переговори щодо розрахунків за газ, спожитий Україною наприкінці 2007 року. Зокрема, визначається сума боргу і формула його повернення.

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляла, що розрахунки можуть початися 14 лютого.

Сьогодні, 14 лютого, в прес-службі Президента України повідомили, що НАК "Нафтогаз України" погасив більш як 500 млн. грн. боргу за одержаний газ від "УкрГаз-Енерго". Це заборгованість, яка документально підтверджена станом на 1 листопада 2007 року.

Президенти України і Росії 12 лютого домовилися, що Україна, починаючи з 14 лютого, почне гасити "газові" борги за листопад-грудень 2007 року.

Як раніше заявляв "Газпром", заборгованість України за поставлений російський газ з 1 січня 2008 р. наближається до 500 млн. дол., а загальний прострочений борг за постачання газу досяг 1,5 млрд. дол, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги кажуть, що Україна тягне з розрахунками за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі