вівторок, 01 липня 2008 16:18

У Балоги кажуть, що Конституція Ющенка - найкраща, і скоро всі це зрозуміють

Секретаріат президента критикує проекти змін Конституції, розроблені БЮТ і Партією регіонів за лобіювання в них інтересів цих політичних сил.

Про це заявила заступник глави секретаріату Марина Ставнійчук на брифінгу, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Ті проекти, з якими ми ознайомилися на момент нашої сьогоднішньої з вами зустрічі, свідчать про те, що політичні сили готують ті проекти, що повинні забезпечити виконання тільки їхніх програмних основ і їхніх бачень або інтересів", – сказала вона.

За її словами, проекти змін Конституції БЮТ і ПР містять цілу низку недоліків і носять ідеологічний характер.

"Є спроби забезпечити представлення своїх власних інтересів у тих або інших проектах Конституції", – відзначила Ставнійчук.

На її думку нова Конституція не повинна прийматися поспішно, кулуарно, а повинна пройти широкі громадські обговорення.

Вона вважає, що в остаточному підсумку всі політичні сили зрозуміють, що президент Віктор Ющенко запропонував найвдаліший алгоритм проведення конституційної реформи. Адже в розроблених БЮТ і ПР проектах закладені положення, що є принциповими для двох сил, що дає привід для довгої і складної дискусії навколо них.

Також вона відзначила, що БЮТ, створюючи власний проект змін до Конституції, порушив цим домовленості, закладені в коаліційній угоді.

Президент Віктор Ющенко наполягає на розробці нової редакції Конституції в Національній конституційній раді.

ПР має намір внести в Раду проект змін Конституції 7-11 липня. БЮТ також розробляє проект змін у Конституцію.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги кажуть, що Конституція Ющенка - найкраща, і скоро всі це зрозуміють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі