вівторок, 14 вересня 2010 09:05

У Азарова знають, як захистити Україну від авторитаризму

У Азарова знають, як захистити Україну від авторитаризму

Міністр юстиції Олександр Лавринович упевнений, що Конституція України 1996 року гарантує неможливість авторитаризму в країні.

Про це він заявив в прямому ефірі одного з українських телеканалів

"Нагадаю, що в 1996 році, після прийняття Конституції України, ПАРЄ визнало це подією року", - сказав міністр, коментуючи заяви експертів про те, що скасування політреформи 2004 року може призвести до встановлення авторитаризму в країні.

"У висновку Венеціанської комісії було записано, що ця конституція є демократичною, вона забезпечує поділ влади, вона гарантує неможливість авторитаризму", - додав він.

Нагадаємо, Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що порушення процедури внесення змін до Конституції України в 2004 році можуть стати підставою для визнання змін неконституційними.

Раніше КСУ почав перевірку політреформи 2004 року на конституційність. Конституційне подання до КСУ було подано за підписом 252 народних депутатів.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знають, як захистити Україну від авторитаризму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі