вівторок, 21 грудня 2010 20:20

У Азарова відновили "кіотські" рахунки

У Азарова відновили "кіотські" рахунки

Кабінет міністрів України усунув допущені урядом під керівництвом Юлії Тимошенко порушення і відновив на рахунках уряду кошти, отримані в рамках Кіотського протоколу.

"Завдяки вжитим заходам станом на 20 травня 2010 еквівалент коштів у Державному казначействі України склав 5,2 млрд грн, що підтверджено висновком авторитетної аудиторської компанії BDО", - йдеться в заяві Кабінету міністрів України, оприлюдненому на сайті уряду.

У заяві підкреслюється, що ці кошти зараз асигновані на виконання природоохоронних програм, які відповідають цілям, визначеним Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та Кіотським протоколом.

"Головним розпорядником цих коштів визначено Національне агентство екологічних інвестицій України, яка уповноважена реалізувати державну програму "Державна підтримка заходів, спрямованих на зниження обсягів викидів (збільшення абсорбції) парникових газів, розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату", - зазначено в заяві.

В уряді наголосили, що нецільове використання коштів, отриманих згідно з положеннями Кіотського протоколу, "поставило Україну під загрозу застосування до нашої держави фінансових санкцій і втрати репутації надійного партнера в очах світової громадськості".

В уряді нагадали, що з моменту ратифікації Кіотський протокол став частиною національного законодавства України.

У 2009 році Україна уклала кілька угод з державними органами та корпораціями Японії та Іспанії щодо продажу квот на викиди парникових газів на загальну суму 319,9 млн євро.

У заяві підкреслюється, що зазначені кошти, відповідно до закону про державний бюджет на 2009 рік, є джерелом формування Спеціального фонду держбюджету і повинні були використовуватися на реалізацію проектів, спрямованих на скорочення викидів або збільшення поглинання парникових газів.

В уряді зазначили, що кошти в сумі 319,9 млн євро Україна отримала протягом квітня-грудня 2009 року. Вони були зараховані на спеціальні рахунки Державного казначейства України, відкриті в публічному акціонерному товаристві "Державний експортно-імпортний банк України".

"На жаль, попередній уряд використовувало ці кошти всупереч міжнародним зобов'язанням та положенням національного законодавства України", - підкреслюється в заяві.

Згідно з повідомленням, частина коштів була використана для розміщення на депозитних рахунках в "Державному експортно-імпортному банку України", а інша частина - обміняна на гривню і переведена на Єдиний казначейський рахунок.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Азарова відновили "кіотські" рахунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі