четвер, 03 квітня 2014 16:53

У Японії нагадали Путіну про українців на Курилах

У Японії нагадали Путіну про українців на Курилах
Фото: lurkmore.to

Екс-міністр оборони Японії Юріко Коіке розцінила дії Москви в Криму як "бандитські".

Про це вона написала в Project-syndiate, передає Цензор.НЕТ з посиланням на zn.ua.

Політик припустила, що Росія таким чином повертається до імперських амбіцій. На її думку дії РФ щодо України були визначені політичним бажанням Росії захоплювати території, а не особистою позицією Путіна і українською кризою.

Коіке нагадала, що курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї опинилися під контролем СРСР після Другої світової війни. На цих спірних територіях живе безліч етнічних українців. "Якби референдум про незалежність відбувся на острові Ітуруп, де близько 60 % жителів мають українське коріння, чи визнав би Путін такий результат так само легко, як у Криму?", - розмірковує політик.

Юріко Коіке нагадала, що в 2012 році Японія намагалося налагодити стосунки з Путіним в надії на серйозні переговори щодо північних територій. "Але тепер, коли Путін зробив свої плани імперської реставрації кришталево прозорими, ці надії виявилися мертвонародженими", - вважає екс- міністр оборони.

За словами екс -міністра оборони, Японія має намір працювати з партнерами в G7, щоб "амбіції Путіна не поставили під загрозу інші частини України".

Вона нагадала, що Японія надасть Києву 1,5 млрд доларів економічної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «У Японії нагадали Путіну про українців на Курилах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі