четвер, 03 лютого 2011 10:56

У Януковича знайшли винного у зриві "іракського контракту"

У Януковича знайшли винного у зриві "іракського контракту"

Гендиректор держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін звільнив з посади гендиректора КБ ім Морозова Героя України Михайла Борисюка.

Цю інформацію "Делу" підтвердив  сам Михайло Борисюк.

Таким чином, керівник військово-промислового концерну поклав відповідальність на головного розробника бронетанкової техніки та артилерійських систем за перенесення термінів здачі 11 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.

Ці машини українська сторона повинна була відправити до Іраку ще в листопаді 2010 року в рамках виконання найбільшого українського військового контракту з постачання до Багдада понад 400 бронетранспортерів, а також іншої військової техніки та озброєнь.

У Багдаді очікували, що українські бронемашини проїдуть по головних вулицях міста під час військового параду на честь Дня іракської армії, який традиційно проводиться 5 січня.

Водночас випробування БТР тривають.

Своє рішення Саламатін пояснив браком при виробництві машин.

Водночас сам Борисюк наказу Саламатіна не підкорився.

"Він хотів звільнити, написав до Кабміну, видав це розпорядження. Але це йому не допоможе. У мене укладений контракт, який він не може розірвати", - заявив Борисюк.

Зазначимо, що у грудні 2010 року сам генеральний конструктор заявив, що при прийманні першої партії БТР іракські фахівці виявили серйозні недоліки в 30-міліметровій гарматі ЗТМ-1 бронетранспортера, які виробляє завод точної механіки в Кам'янець-Подільському.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича знайшли винного у зриві "іракського контракту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі