вівторок, 11 червня 2013 10:51

У Януковича вертоліт дорожчий, ніж у Меркель, Обами і Путіна

У Януковича вертоліт дорожчий, ніж у Меркель, Обами і Путіна
Гвинтокрил Януковича коштує 17 млн доларів. Фото: pravda.com.ua

Вертоліт Януковича коштує 17 млн доларів, і дорожчий, ніж у Путіна, Обами і Меркель.

Про це пише Тиждень із посиланням на російський Forbes.

Як зазначається, вертоліт Януковича коштує 17 млн доларів, тоді як вартість гелікоптера канцлера Німеччини Ангели Меркель - 15 млн доларів, російського президента Володимира Путіна - 8,2 млн доларів, президента США Барака Обами - 6,4 млн доларів.

Янукович літає на італійському гелікоптері AgustaWestland АW139 до Києва зі своєї резиденції у Межигір'ї з 2010 року. Це, можливо, найдорожчий гвинтокрил із тих, які використовують глави держав.

"Вартість вертольота, за версією Януковича, близько 6-9 млн доларів, але ЗМІ раніше повідомляли, що вертоліт українського президента укомплектований на 17 млн доларів без урахування внутрішньої обробки", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В минулому році авіаперевізник з "Межигір'я" спустошив держбюджет на перельотах Януковича на 6 мільйонів

Як відомо, ТОВ "Центравіа" надає для перевезення Януковича вертоліт Agusta-139 та реактивний літак Falcon-900.

Як ідеться у розслідуванні Української правди "Таємниця вертольоту Януковича захована у "Межигір'ї", головним засновником ТОВ "Центравіа" виступила фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії. Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні - на Британських Віргінських островах.

Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером ТОВ "Танталіт", якій номінально належить резиденція "Межигір'я", де проживає президент Янукович.

У 2011 році оренда гвинтокрила Agusta-139 та повітряного судна Falcon-900 обійшлася бюджету у вдвічі меншу суму - 3,5 мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича вертоліт дорожчий, ніж у Меркель, Обами і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі