понеділок, 04 квітня 2011 12:30

У Януковича просять депутатів не затягувати з амністією

У Януковича просять депутатів не затягувати з амністією

Партія регіонів виступає за ухвалення нового закону про амністію

Про це під час погоджувальної Ради сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він нагадав, що президент Віктор Янукович наклав вето на ухвалений парламентом законопроект про амністію, тому потрібно голосувати за новий, а не долати вето.

"Цей законопроект вже розроблено і на нашу думку він має законодавчу перспективу бути прийнятим у залі", - зазначив "регіонал".

У свою чергу представник президента у Раді Юрій Мірошниченко зазначив, що в Україні вже 2 роки не було амністій.

"Якщо не буде подолано вето, тоді треба буде внести новий текст базового закону. Він має пройти комітет і бути ухваленим у першому та другому читаннях",-пілкреслив "регіонал" і додав, що депутати не повинні затягувати амністію.

У свою чергу, перший віце-спікер Адам Мартинюк підкреслив, що вже зараз зрозуміло, що вето президента не буде подолано, тому треба зайнятися новою редакцією закону.

12 березня президент України Віктор Янукович ветував закон про амністію. Зазначений закон, на переконання глави держави, значно звужує права і свободи громадян України і виключає можливість амністії для осіб, кримінальні справи стосовно яких ще не були розглянуті судами.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича просять депутатів не затягувати з амністією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі