субота, 25 вересня 2010 12:52

У Януковича кажуть, що діаспорі нема чого сказати президенту

У Януковича кажуть, що діаспорі нема чого сказати президенту

В цивілізованому світі не сприймають політичну боротьбу, яка виноситься назовні.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Тут не сприймають, коли не стільки ведеться політична боротьба в середині країни, скільки вона виноситься на зовні", - зазначив чиновник.

"Політичні сили мають апелювати до виборця, до тих хто визначає долю політичний сил, саме така традиція існує в США", - уточнив дипломат.

Говорячи про результати візиту президента Віктора Януковича до США, міністр зазначив, що "сьогодні весь світ чекає від України змін".

"Всі усвідомлюють, що в Україні демократія, вона утвердилась. Але демократія вимагає також і певної дисципліни. Державницької дисципліни", - заявив Грищенко.

Коментуючи відмову діаспори поспілкуватися з Януковичем в США, він сказав: "Небажання йти на зустріч свідчить тільки про одне: нема що по суті сказати".

При цьому дипломат зазначив, що, перш за все, влада має дбати про тих українців, які живуть в своїй країні.

"Про тих, хто живе життям своєї держави", - уточнив він.

"При цьому звичайно ми маємо і поважаємо тих хто живе закордоном, можливо в другому третьому поколінні. Які люблять цю країну. Але вони не живуть цим життям, яким живемо всі ми", - заявив Грищенко.

Міністр закордонних справ зазначив, що у діаспори "є свої стереотипні уяви, свої стереотипи, свої вподобання".

Грищенко також повідомив, що під час візиту президента до США офіційні особи не озвучували тривог щодо свобод в Україні.

"Під час цього візиту я не чув такого роду стурбованості, навіть бажання говорити про цю тематику", - заявив дипломат.

Нагадаємо, українська діаспора відмовилася прийти на ініційовану Ганною Герман зустріч з президентом Віктором Януковичем у Нью-Йорку.

За матеріалами ТСН, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Януковича кажуть, що діаспорі нема чого сказати президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі