субота, 11 жовтня 2008 12:06

У Януковича хочуть відібрати орден

У Януковича хочуть відібрати орден
Мировий суддя московського району Хамовники ухвалив конфіскувати нагороди, засновані громадською "Академією проблем безпеки, оборони і правопорядку". Як повідомили в Генпрокуратурі Росії, мировий суддя визнав президента Загальноросійської громадської організації "Академія проблем безпеки, оборони і правопорядку" і автономної некомерційної організації "Національний комітет громадських нагород" Віктора Шевченка винним в адміністративному правопорушенні: заснування та виготовлення знаків, що мають схожу назву або зовнішню схожість з державними нагородами. Шевченка оштрафували на 500 рублів.

Разом з тим рішення московського судді може мати й інші наслідки, абсолютно незрівнянні з штрафом, який присудили виробникам саморобних орденів.

Справа в тому, що суд прийняв також і рішення про конфіскацію "самоварних" нагород, розданих "Академією проблем безпеки, оборони і правопорядку". У списку тих, що підлягають конфіскації знаків опинилися: "Орден "Велика Перемога", "Медаль Золота Зірка "Честь, Гордість і Слава Росії", "Орден Святого князя Олександра Невського" 1-3 ступенів, "Орден М.В.Ломоносова", "Орден Н.І. Пирогова", "Орден Петра Великого" 1-3 ступені, "Орден Дмитра Донського", "Орден А.М. Горчакова" 1-2 ступені, "Орден Адмірала Н.Г. Кузнєцова", "Орден "Меценат Росії", Медалі "Мир і Дружба", "За зміцнення держави російської", "Медаль ордена "Велика Перемога", "Медаль премії ім. Г.К.Жукова", "Медаль лауреата премії імені Немировича-Данченко", Медалі премій "Меценат Росії" і "Велика Росія. Імена", Медалі премій імені Ю.В. Андропова, Ф. Дзержинського, Н.А. Островського, Петра Великого, А.М.Горчакова, Святого Князя Андрія Невського, М.В. Ломоносова, Н.І.Пирогова.

Нагадаємо, що саме від "Академії проблем безпеки..." лідер ПР Віктор Янукович 9 липня 2008 року на честь свого дня народження отримав орден Святого князя Олександра Невського, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича хочуть відібрати орден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі