Ексклюзиви
субота, 02 жовтня 2010 12:23

У Януковича довели непотрібність податкової міліції

У Януковича довели непотрібність податкової міліції

Заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов вважає, що замість податкової міліції оперативно-розшукову діяльність будуть здійснювати МВС і СБУ.

Про це він заявив в коментарі "Дзеркалу тижня".

За його словами, в якості аргументів в даному випадку треба розглядати два чинники.

"По-перше, президент заявив про реформу кримінальної міліції за європейськими стандартами. Тому у веденні МВС і СБУ зосереджується вся оперативно-розшукова діяльність і слідство щодо економічних злочинів. При цьому багато видів економічних злочинів декриміналізуються", - розповів Портнов.

По-друге, зазначив він, на користь ліквідації податкової міліції свідчить статистика подань до судів про обмеження конституційних прав громадян, поданих податковою міліцією.

"Так ось, із загального числа кримінальних справ, в яких використовуються матеріали "прослушки" і "наружки" і які доводяться податковою міліцією до суду, всього у 0,1% випадків виносяться обвинувальні висновки!" - заявив він.

"З цієї мізерної кількості приблизно в половині випадків конкретні особи визнаються винними. Так ось з цього числа ще приблизно половина засуджених звільняються за амністією!", - сказав Портнов.

Таким чином, додав він, ККД використання оперативно-розшукових заходів податковою міліцією становить нуль цілих і якісь соті долі відсотка.

"Це красномовно говорить про ефективність роботи цього органу", - підсумував заступник глави адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича довели непотрібність податкової міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути