пʼятниця, 11 липня 2008 11:08

У Ялті відкрився саміт YES

У Ялті відкрився саміт YES
Сьогодні в Ялті офіційно відкрився 5 саміт міжнародної мережі "Ялтинська європейська стратегія" (Yalta European Strategy - YES).

Мета 5-го щорічного саміту YES - обговорення глобальних сучасних викликів, їх вплив на Україну і Європу.

У центрі уваги - нові погрози і можливості, що виникають у зв`язку зі світовими фінансовою і продовольчою кризами, проблеми нової політичної конфігурації Євросоюзу і доля Лісабонського договору, питання енергетичної безпеки, стратегій для ЄС, Чорноморського регіону та України.

Спеціальні сесії будуть присвячені аналізу політичного розвитку України та її інтеграції в Євросоюз.

Серед учасників 5-го саміту YES – керуючий директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, Президент Польщі в 1995-2005 роках, член Правління YES Олександр Квасневський, Президент Грузії Михайло Саакашвілі, секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса Богатирьова, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, колишній Президент України Леонід Кучма.

Спеціальним гостем саміту стане британський політик і громадський діяч, прем`єр-міністр Великобританії в 1997-2007 роках Тоні Блер.

Усього в саміті планується участь понад 160 політиків, громадських діячів, бізнесменів і дипломатів з понад 20 країн світу. Він триватиме до 13 липня.

З вітальним посланням до учасників саміту звернулися Президент України Віктор Ющенко, Президент Франції Ніколя Саркозі.

"Ялтинська Європейська Стратегія" (YES) - незалежна міжнародна організація, котра об`єднує відомих політиків, бізнесменів, громадських діячів і журналістів з метою реформування України і сприяння її вступу в ЄС. Організація була заснована українським бізнесменом Віктором Пінчуком, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті відкрився саміт YES». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі