понеділок, 13 жовтня 2008 10:53

У Яценюка з"явиться сайт

У глави парламенту з"явиться власний сайт. Його розроблять додатково до діючого веб-порталу Верховної Ради, який теж грунтовно змінять. На всі ці цілі апарат парламенту витратить 493 тисячі гривень.

Переможцем конкурсу з розробки двох сайтів стала маловідома компанія, чий центральний офіс розташований у Львові. Окрім цього фірма має представництво в російському Санкт-Петербурзі.

Дотепер веб-представництва державних органів створювали або власні технічні підрозділи відомств, або відомі гравці IT-ринку.

Експерти в галузі високих технологій стверджують, що сайт Верховної Ради давно потребує модернізації. Вони відзначають переобтяжену структуру, незручний механізм пошуку. Крім того, портал не витримує пікових навантажень. У компанії говорять, що модернізувати існуючий веб-портал Верховної Ради немає сенсу. Тому новий сайт парламенту не матиме нічого спільного з діючим, пише "Дело".

Сума проекту в 493 тисячі гривень, за словами експертів, адекватна його масштабам.

В той же час деякі народні депутати не вважають, що такі гроші варто витрачати на Інтернет. "Виділення такої суми - це розбазарювання бюджетних грошей, - говорить нардеп від Партії регіонів Ганна Герман. - Створювати сайт для розпущеної Ради - смішно".

Герман пообіцяла, що підніме питання про створення слідчої комісії, яка розгляне необхідність виділення коштів по цій і іншій статтям, які стосуються інформування про діяльність Верховної Ради.

"Бютівець" Андрій Шкиль відзначив, що немає потреби в створенні окремого сайту для спікера Верховної Ради.

"У парламента повинен бути лише портал. А у спікера на ньому має бути якісна сторінка, яка б обслуговувалася на високому рівні", - сказав депутат.

Разом з тим неофіційно деякі депутати допускають, що сайт замислювався як один з інструментів для піару глави нинішньої Верховної Ради Арсенія Яценюка, який вже заявив про створення власного політичного проекту.

"Але оскільки парламент розпустили, схоже, цей бонус дістанеться вже іншому спікерові", - відзначив один з нардепів.

Зараз ви читаєте новину «У Яценюка з"явиться сайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі