вівторок, 29 березня 2011 14:55

У Яценюка винесли вирок уряду Азарова

У Яценюка винесли вирок уряду Азарова

Політика уряду Азарова остаточно руйнує українську перспективу.

Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив заступник голови "Фронту змін" Андрій Пишний.

На його думку, головні провали уряду в економічній політиці найбільше проявилися у зовнішній політиці та внутрішньому виробництві.

"Від'ємне сальдо торгівлі товарами — 62 відсотки, майже 10 мільярдів гривень, - наголосив Пишний. — За рік його збільшили удвічі. Зростання промислового виробництва досягнуто за рахунок енергоємних, з низьким рівнем доданої вартості галузей. Україна експортує додану вартість в інші країни, замість того, щоб залишати її у себе. А разом з цим експортує робочі місця і власне майбутнє. Ми знову стаємо сировинним придатком".

Політик звинувачує урядовців у непрофесіоналізмі та неефективному використанні бюджетних коштів.

"Відбувається лобіювання тих бізнес-проектів, до яких мають відношення конкретні урядовці, - каже він. - Починаючи від готельного бізнесу, закінчуючи будівництвом. Приватні інвестиції в Євро-2012 складають 14 відсотків. Решта фінансується державним бюджетом. Хто потім утримуватиме ці об'єкти? Після ухвалення Податкового кодексу тіньова зайнятість зросла удвічі. 40 відсотків дрібних підприємців припинили роботу. Реєстрація нових суб'єктів підприємницької діяльності впала на 60 відсотків. Уряд послідовний тільки у нарощуванні податків, у лобіюванні вузькопартійного інтересу, у цементуванні себе у владі".

Політик також називає закономірним результатом діяльності влади підвищення цін на харчі.

"Це наслідок звичайної політичної брехні. Від обіцянок підвищення соціальних стандартів до "покращення життя вже сьогодні". Нема жодних якісних показників виконання передвиборчої програми президента", - підкреслив Пишний

За таких обставин відставка уряду — це закономірний результат його роботи за рік, упевнений політик.

"Президент просто зобов'язаний відправити уряд у відставку. Я сподіваюсь, що аналітики в його адміністрації дослухаються до думки українців. 70 відсотків громадян вважають, що Україна іде неправильним шляхом. Дві третини не підтримують дії влади. Українці виставили тверду "двійку" уряду Азарова. З цього треба робити політичні висновки".

Зараз ви читаєте новину «У Яценюка винесли вирок уряду Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі