четвер, 06 вересня 2012 14:30

Тюремники втручаються в особисте життя Луценка

Тюремники втручаються в особисте життя Луценка
Юрію Луценку заборонили передавати листи на свободу. Фото: goodvin.info

Обмеження права переписки ув'язненого - це втручання в його приватне життя.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявила експерт Центру стратегічної судового захисту Айгуль Муканова, коментуючи керівництва Менської колонії заборонити Юрію Луценку передавати листи на свободу.

"Складно повірити, що така заборона може бути. Повинна бути якась логіка у відмові передавати листи. Яким чином рукописи можуть становити небезпеку для колонії і самого Луценка, чим можуть заважати? Якщо таке серйозне обмеження дійсно існує і воно нічим не пояснюється, то це неправильно. Керівництво колонії повинно представити аргументи, чому вони вирішили обмежувати переписку Луценко", - зазначила експерт.

Муканова підкреслила, що таке рішення порушує право на приватне життя ув'язненого.

Навіть якщо людина перебуває під вартою, у нього все одно є право на приватне життя. Можна обмежити обсяг рукописів, встановити якийсь час, коли колонії зручніше контролювати весь процес, але не заборонити повністю без всяких пояснень.

"За законодавством, Луценка може скаржитися в вищестояще управління пенітенціарної служби, до прокуратури, оскаржити дії керівництва колонії в адміністративному суді. І перспективно - звернутися до європейського суду. Але суди, як правило, приймають рішення протягом довгого періоду", - зазначила юрист.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники втручаються в особисте життя Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі