четвер, 09 грудня 2010 11:35

Тягнибок порівняв дії міліції з роботою спецслужб 1937 року

Тягнибок порівняв дії міліції з роботою спецслужб 1937 року

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок піде в міліцію, як тільки приїде до Києва.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я буду робити все згідно чинного законодавства. Нехай мені в законі покажуть норму, яка говорить про те, що голова політичної партії зобов'язаний на вимогу міліції надати список з повними анкетними даними людей, які брали участь у акціях протесту. Тоді я це зроблю. Але я сумніваюся, що така норма в нашому законодавстві існує", - зазначив політик.

За його словами, коли була відкрита кримінальна справа щодо акцій протесту проти харківських угод, слідчий аналогічно вимагав список людей, які брали в них участь.

"Ми тоді намагалися дуже делікатно пояснити працівникам міліції, що ми не урки і зеки, а люди, які відстоюють свої права. Якщо вони з нами працюють тими ж методами, як з кримінальними злочинцями, то це є свідченням, що в Україні будується поліцейська держава. Мені дивно, чому вони це роблять. Напевне, хочуть залякати. Аналогія з 1937 роком є очевидною. В ті часи так само чинили спецслужби. Через страх намагалися приборкати населення. Вони хочуть, щоб люди відмовились від ідеї захищати свої права. Влада боїться сили народу", - наголосив Тягнибок.

Нагадаємо, 6 грудня 2010 року Тягнибока викликали на допит у Слідче управління ГУ МВС України у місті Києві у справі акцій проти Податкового кодексу. Він оприлюднив листа, в якому слідчий просить його надати анкетні дані людей, які брали участь у протестах на Майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок порівняв дії міліції з роботою спецслужб 1937 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі