середа, 08 вересня 2010 12:58

Тягнибок полаявся з Тимошенко, яка не дала йому слова

Тягнибок полаявся з Тимошенко, яка не дала йому слова
Координатор Народного комітету захисту України Дмитро Павличко відхиляє закиди Всеукраїнського об"єднання "Свобода" про те, що в рамках комітету, під час проведення мітингу опозиції 7 вересня під стінами Верховної Ради, свідомо не було надане слово Олегові Тягнибоку.

"Я особисто звертався до керівництва партії "Свобода" (зокрема, Андрія Іллєнка, Андрія Мохника та Олексія Кайди), щоб від цієї політичної сили виступив саме її лідер Тягнибок.

Про свою принципову позицію я заявив і Юлії Тимошенко.

У представників "Свободи" я кілька разів питав, де Тягнибок і чому він не присутній. Мені було заявлено, що його немає і виступатиме від "Свободи" Ірина Фаріон. Я надав їй слово і вона виступила на мітингу як член політради ВО "Свобода", і пояснив, що вона виступає через те, що немає Тягнибока. Нині з подивом дізнався, що десь на майдані перед парламентом перебував Тягнибок і чомусь так і не підійшов до сцени", - заявив Павличко.

Координатор Комітету захисту України також вважає, що подібні заяви, а "також провокативна поведінка деяких представників партії "Свобода", які на мітингу постійними вигуками не давали виступати зі сцени навіть таким поважним в нашому суспільстві людям як багатолітній борець за Незалежність України Левко Лук"яненко, шкодить загальноукраїнській справі.

"Наш комітет створений для консолідації проукраїнських сил, а тому всі його представники мають дбати за єдність, спільну боротьбу проти наступу на права та свободи громадян. Будь які дії, спрямовані на зруйнування такої єдності йдуть на користь теперішньому антиукраїнському режимові. Від таких вигуків і заяв можуть радіти лише в Адміністрації Президента Віктора Януковича та офісі Партії регіонів", - переконаний Павличко.

Нагадаємо, у вівторок, 7 вересня 2010 року, під стінами Верховної Ради пройшов мітинг, організований Народним комітетом захисту України.

Прес-служба Всеукраїнського об"єднання "Свобода" пізніше розповсюдила повідомлення, в якому, зокрема, йшлося, що під час засідання оргкомітету акції "Свобода" отримала право на три виступи.

"Проте, під час віча представники БЮТу зламали домовленості і слова лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку та голові Тернопільської обласної ради Олексію Кайді не надали".

"Після того, як мітингувальники почали вимагати надати слово Олегу Тягнибоку, новоспечений бютівець Юрій Луценко нахабно з трибуни заявив, що Тягнибока немає на мітингу. Хоча ще з початку акції та до її завершення лідер "Свободи" був серед мітингувальників біля Верховної Ради. Від "Свободи" слово заледве надали відомому мовознавцю Ірині Фаріон. Натомість мітинг перетворився на потрійний виступ лідерки БЮТу та її політичних сателітів", - зазначили у прес-службі ВО "Свобода".

В свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко в ефірі 5 каналу також заявила про те, що ніхто не намагався заважати виступити.

"Трибуна з 9 години була відкрита для всіх опозиційних сил. Для всіх лідерів. Всі могли прийти, виступити, звернутися до людей", - повідомила вона.

Тимошенко уточнила, що від цієї політичної сили "виступала на трибуні людина, жінка, яку "Свобода" делегувала".

Як відомо, ВО "Свобода" заявила, що не зважаючи на попередні домовленості, учасники мітингу 7 вересня, так і не змогли почути виступу Тягнибока.

Українська правда, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок полаявся з Тимошенко, яка не дала йому слова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі