неділя, 14 листопада 2010 14:52

Тягнибок не підозрює, що його використовують - політолог

Тягнибок не підозрює, що його використовують - політолог

У Олега Тягнибока запаморочення від успіху.

Так політолог Віктор Небоженко, директор соціологічного центру "Український барометр", прокоментував Gazeta.ua прогноз лідера "Свободи", що за чотири роки його партія завоює симпатії виборців Східної України.

"Тягнибок не відрізняє свій вклад у перемогу від великої непомітної допомоги, яку йому надавала влада, щоб справитися з опозицією. У Сталіна це називалося "запамороченням від успіхів". От коли він навчиться це розрізняти, тоді стане великим політиком. А як інакше пояснити, що він отримав на чотири місяці в оренду телеканал "Інтер"? Рідко буває таке "щастя" - отримати преференції в центральних ЗМІ при повній відмові іншим опозиційним силам", - зазначив Небоженко

"Олег Тягнибок, мабуть, ще не підозрює, що безплатний сир буває лише в мишоловці. Його використовують, а він про це не підозрює. Йому треба розуміти, де він заробив свою гривню, а де йому її подарували. Різниця між трудягою і Буратіно, між політиком, який завойовує електорат і політиком, якого піднімають ескалатором угору, дуже велика", - наголосив політолог.

"Радикальні настрої ростуть по усій країні. З одного боку — апатія. З іншого - соціологія показує, що люди вперше за 20 років дуже гостро оцінюють всі дії влади. Вони вимагають рішучих дій. Тому радикалізм виникатиме в різних версіях: у вигляді "Свободи" та "Свободи-2". Але більшість людей будуть пасивними, піддаватимуться впливу того, хто править країною", - підкреслив Небоженко.

"Той, хто формував політичні проекти, переплутав назви та персони. "Свобода" більше підходить Яценюку – в будь-якій країні його партію з такою назвою сприймали б як ліберальну. А от куди б не приїхав похмурий Тягнибок як лідер "Фронту змін", всі зрозуміли б, що це націоналістична партія", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок не підозрює, що його використовують - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі