субота, 24 грудня 2011 15:15

Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича

Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликає дослухатися до порад Юлії Тимошенко, які вона висловила у листі до "Комітету опору диктатурі", але вважає такі технічні питання, як формування єдиного списку, вторинними.

"Завтра відбудеться засідання КОДу. Ви знаєте, що "Свобода" є учасником цього комітету. Ми обговоримо позиції, які були запропоновані у листі Юлії Тимошенко і максимально врахуємо їх, виходячи з реальної політичної ситуації, яка сьогодні існує. В комітеті на нинішній день створено кілька робочих груп, які працюють в цьому напрямку. У свою чергу, "Свобода" вважає, що головне - це домовитися про ідеологічні засади майбутньої парламентської більшості", - заявив Тягнибок.

Він нагадав вибори 2007 року, коли державницькі сили сформували більшість у парламенті, але так і не змогли домовитися про синхронне голосування за одній і ті самі закони.

"Саме це є основним завданням сьогодні. Наприклад: перелік з 12 законів, за які майбутня національна більшість у парламенті буде голосувати. Наприклад: гарантія того, що в наших списках за пропорційною системою чи у списках мажоритарників не буде потенційних тушок. І взяття на себе конкретної політичної відповідальності кожної політичної сили, кожного кандидата в депутати та його подальша діяльність у Верховній Раді", - наголосив лідер "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок дав поради, як правильно штурмувати Верховну Раду

Тягнибок відзначив, що вже зараз потрібно визначитись, як об'єднанна опозиція буде діяти у день виборів.

"Я говорю не тільки про захист результатів волевиявлення українців на виборчих дільницях, а що ми будемо робити, якщо Янукович і його команда програють вибори і будуть мати намір силовим варіантом зберегти свою владу. Ми не виключаємо, що в той день можуть бути втягнуті і війська на боротьбу із народом, який буде протестувати проти фальсифікацій, які очевидно, будуть. Тобто нам потрібно знати, як ми будемо чинити свій спротив", - вважає Олег Тягнибок.

"Такі технічні питання, як визначення єдиних кандидатів по мажоритарних округах, і як ми технічно будемо проводити виборчу кампанію, це звісно важливо, але не думаю, що це є на часі саме зараз", - резюмував "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі