четвер, 24 квітня 2008 08:35

Туркменія подасть до суду на українського підрядника

Туркменія має намір подати позов до Міжнародного арбітражу на українського підрядника будівництва тунелю в Ашхабаді - компанію "Інтербудмонтаж".

Про це повідомляє Державне інформаційне агентство Туркменістану (TDH).

Як зазначається в повідомленні, Туркменістан перегляне свої відносини з українською компанією "Інтербудмонтаж", зважаючи на невиконання нею контрактних зобов`язань, що призвело до зриву термінів введення до ладу інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді.

"Незважаючи на те, що замовник суворо виконує умови контракту і своєчасно провів багатомільйонні авансові платежі, "Інтербудмонтаж" ось вже майже рік як фактично припинив роботу на важливому для подальшого розвитку інфраструктури столиці об`єкті, мотивуючи свою бездіяльність різного роду причинами", – цитує TDH заяву столичної мерії.

"Вважаючи ситуацію, що склалася, абсолютно неприйнятною з погляду цивілізованого партнерства, замовник об`єкту ухвалив рішення передати позов до компанії "Інтербудмонтаж" в Міжнародний арбітраж", – наголошується в повідомленні.

У січні ц.р. Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов висловив ряд критичних зауважень щодо роботи українських будівельних компаній в Туркменістані. Зокрема, відвідавши міст, що будується, через річку Амудар"я, туркменський глава держави пред`явив серйозні претензії корпорації "Укртрансбуд", з вини якої були зірвані терміни введення моста в експлуатацію.

За інформацією Turkmenistan.ru, в даний час роботи на будівництві моста відновлені.

Туркменія оцінювала вартість місцевих проектів "Інтербудмонтажа" і "Укртрансбуду" в 280 млн. дол.

Проект будівництва інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді є системою наземних і підземних споруд.

До комплексу споруд дренажно-комунікаційних тунелів входять: дренажно-комунікаційні тунелі протяжністю 16500 м, два скидні тунелі протяжністю 13820 м, кінцевий тунель перетином, що споруджується відкритим способом, 22 технологічні камери і 72 шахтні колодязі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Туркменія подасть до суду на українського підрядника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі