середа, 27 січня 2016 02:09

Туреччина планує приєднатися до міжнародної групи з деокупації Криму

Туреччина планує приєднатися до міжнародної групи з деокупації Криму
Фото: Facebook

Туреччина має намір приєднатися до міжнародної групи з деокупації Криму, переговори про це з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу провів уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

Також у переговорах взяли участь народний депутат України Георгій Логвинський і делегат Курултаю Рустем Умеров.

"У ході зустрічі було обговорено пропозицію про створення спеціального міжнародного формату співпраці, який дозволить щільно працювати над питаннями деокупації Криму. З нашої сторони пропонується створити міжнародну групу, в яку увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина, як одна з найвпливовіших чорноморських країн. Така ідея вже обговорювалася з президентом України та міністром закордонних справ України та була підтримана ними", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу Чавушоглу підтримав таку ініціативу і обіцяв докладно обговорити це питання під час свого візиту до Києва у лютому поточного року.

Як відомо, 16 березня 2014 р. в Криму пройшов неконституційний референдум. Згідно з оприлюдненими даними, за приєднання до Росії на ньому проголосували 96,77% населення. 20 березня Держдума РФ ратифікувала Договір про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим. 21 березня був утворений Кримський федеральний округ (КФО).

Зараз ви читаєте новину «Туреччина планує приєднатися до міжнародної групи з деокупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі