субота, 17 жовтня 2020 00:34

Туреччина буде допомагати Україні у звільненні політв'язнів в Криму і на Донбасі - Зеленський

Туреччина буде допомагати Україні у звільненні політв'язнів в Криму і на Донбасі - Зеленський
Зеленський домовився з Ердоганом про повернення політичних в'язнів в Криму. Фото: Радіо Свобода

Україна й Туреччина тісно співпрацюватимуть для захисту прав людини в окупованому Криму.

"Для нас надзвичайно важливою є підтримка Туреччиною суверенітету й територіальної цілісності України. Президент Ердоган запевнив, що й надалі докладатиме активних особистих зусиль у питанні звільнення політичних в'язнів — українців та кримських татар", — зазначив Володимир Зеленський під час конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє пресслужба.

Ердоган наголосив, що Туреччина не визнавала й не визнає анексії Кримського півострова.

"Ми сприймаємо Україну як ключову країну в плані безпеки та стабільності нашого регіону. У межах цього ми завжди підтримували й будемо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність, включно з Кримом, України. Туреччина не визнавала й не визнає анексії Криму", — заявив Ердоган.

Він додав, що Туреччина продовжуватиме підтримувати кримських татар.

"Зараз триває робота з втілення проектів з будівництва житла для наших братів — кримських татар і побудови в Києві комплексу мечеті. На сьогоднішніх переговорах ми обговорили стан справ щодо цього питання", — зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меджліс висловився щодо залучення Туреччини до Кримської платформи

Раніше Володимир Зеленський запросив Туреччину долучитися до проекту "Кримської платформи" для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина буде допомагати Україні у звільненні політв'язнів в Криму і на Донбасі - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі