Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 11:44

Турчинов звинуватив Ющенка у зраді. Тимошенко промовчала

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов звинувачує президента Віктора Ющенка у руйнуванні демократичної коаліції.

Про це Турчинов заявив на засіданні уряду в середу, присвяченому привітанню українських призерів Олімпійських ігор у Пекіні.

"Ющенко з (главою секретаріату президента) Балогою добилися свого. Вони почали руйнувати коаліцію з першого дня роботи уряду – і зараз спробували поставити крапку в її існуванні", - сказав Турчинов журналістам.

"Це блюзнірство, зрадницька позиція президента і оточення, яка ставить під сумнів його політичне майбутнє", - додав Турчинов.

"Він викликав на 9:30 до себе міністрів від "Нашої України". Але у нас достатньо міністрів, щоб був кворум, і уряд залишається острівцем стабільності в Україні", - запевнив Турчинов.

Водночас, він додав: "Ми шкодуємо, що їм вдалося зруйнувати коаліцію".

На запитання, чи вважає він коаліцію розформованою, Турчинов відповів, що в Блоку Юлії Тимошенко немає офіційної інформації.

"Ми не маємо офіційного повідомлення від наших партнерів (про вихід із коаліції). У нас лише інформація від журналістів", - сказав він.

При цьому Турчинов додав, що за повідомленням "Народної самооборони", рішення про вихід "НУ-НС" із коаліції було "сфабриковано".

На запитання, чи БЮТ відмовиться від сепаратних голосувань із Партією регіонів, Турчинов відповів: "Парламент має працювати стабільно. І як тільки він почав це робити, ми побачили істерики і демарші".

Водночас, сама прем"єр-міністр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко не стала коментувати журналістів рішення "НУ-НС" про вихід із коаліції із фракцією БЮТ.

"У мене сьогодні буде окрема зустріч з вами. Я не можу перемішувати цю подію (привітання олімпійців) з не дуже приємною політикою", - сказала вона.

У своєму виступі перед спортсменами, Тимошенко жодним словам не торкнулася політичних подій. І лише коли їй подарували олімпійський талісман, вона сказала: "Уряду талісман на удачу потрібен як ніколи".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Турчинов звинуватив Ющенка у зраді. Тимошенко промовчала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути