вівторок, 31 липня 2018 13:25

Турчинов жорстко потролив ідею Путіна

Турчинов жорстко потролив ідею Путіна
Секретар РНБО Олександр Турчинов порівняв "референдум" Путіна з колорадськими жуками.

Проведення референдуму на окупованій частині Донбасу є провокацією Росії. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Росія має своє трактування і Мінських угод, і "формули Штайнмаєра". Фактично вони свою деструктивну позицію маскують під будь-які назви. Зокрема, пропозицію про проведення референдуму.

Вибачте, це є провокацією та нісенітницею. Проводити референдум на окупованих територіях Криму та Донбасу - це все одно, що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю. Тобто країна це ніколи не сприйме", - цитує Турчинова "Інтерфакс-Україна"

Спочатку необхідна "повна деокупація, повне звільнення окупованих територій, і після цього можуть бути задіяні вже політичні механізми реінтеграції цієї території в конституційне поле України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кандидатів у президенти, вигідних куму Путіна

У липні під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом президент РФ Володимир Путін пропонував провести на окупованій території Донбасу референдум про статус територій, писав Bloomberg.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Улітку того ж року збройні сили РФ почали брати безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов жорстко потролив ідею Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі