четвер, 15 червня 2017 10:54

Турчинов розповів про страх Росії перед Україною в НАТО

Турчинов розповів про страх Росії перед Україною в НАТО
Секретар РНБО Олександр Турчинов: Вступ України в НАТО для Росії, як електричний стілець для маніяка. Фото: УНІАН

Вступ України в НАТО для Росії, як електричний стілець для маніяка.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Це (вступ України до НАТО. - Gazeta.ua) складне питання, що зачіпає інтереси багатьох держав, і звичайно ж, в першу чергу, цьому активно протидіятиме Росія. Згадайте її істеричну реакцію на вступ в НАТО навіть такої невеликої країни, як Чорногорія. А вступ України до НАТО для РФ, - це як електричний стілець для маніяка", - пояснив Турчинов.

Водночас він зауважив: навіть коли Україна виконає всі стандарти НАТО - "починаючи від зброї, зв'язку і, закінчуючи організаційною структурою та системою управління" - не факт, що члени Альянсу "під овації" проголосують за прийняття.

"З одного боку, нам потрібні ресурси і час, щоб перевести весь сектор безпеки і оборони на стандарти НАТО. З іншого боку, Україна – це держава, яка несе на собі все навантаження російської агресії і серед наших союзників небагато охочих розділити з нами цю проблему", - сказав Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбитки пальців, сканування очей - Турчинов розповів про підготовку до візового режиму з РФ

У четвер, 8 червня, Верховна Рада ухвалила закон про пріоритет у державній зовнішній політиці - курс на членство у НАТО.

За відповідне рішення проголосували 276 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов розповів про страх Росії перед Україною в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі