субота, 20 березня 2010 11:53

Турчинов розповів про подвійні стандарти Європи

Турчинов розповів про подвійні стандарти Європи

Позиція Євросоюзу відносно нової української влади продиктована страхом перед непрогнозованими наслідками перемоги Віктора Януковича і можливим курсом на зближення з Росією, заявив в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" колишній перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

"Що стосується позиції наших європейських партнерів, то тут, швидше, не втома, а страх від непрогнозованості наслідків перемоги Януковича. Європа побоюється, що Янукович жорстко піде у фарватері інтересів Російської федерації", - сказав Турчинов.

На його думку, керівництво ЄС обрало курс політики примирення щодо чинного українського президента.

"Європа з погляду свого аналізу вважала і, напевно, вважає до цього часу: якщо вона почне жорстко вказувати на порушення, у тому числі конституційні, то рух нинішньої влади у бік, протилежний Європі, піде прискореними темпами, - вважає політик. - А так, узявши Януковича в обійми, вона все-таки має надію втримати Україну в зоні своїх інтересів. І не одержати єдиного газового та економічного фронту на сході".

Турчинов додав також, що, виходячи з власних інтересів, Європа використовує подвійні стандарти.

"Неприємно також і те, що використовуються подвійні стандарти. Теоретичні декларації про пріоритети прав людини, загальноєвропейські цінності дуже часто при практичному застосуванні відходять на задній план", - сказав соратник Тимошенко.

Турчинов додав, що не зважаючи на вищеперелічене, партія "Батьківщина" залишається членом Європейської народної партії, і, ймовірно, що Юлія Тимошенко відвідає її з"їзд, який пройде в кінці березня.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов розповів про подвійні стандарти Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі