пʼятниця, 14 грудня 2007 16:22

Турчинов: "Ми підемо на силовий варіант голосування"

Фракції, що не входять до коаліції, погодились на зміну способу голосування по кандидатурі прем"єр-міністра через готовність БЮТ голосувати підняттям рук навіть у заблокованому залі.

Про це журналістам заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов після закриття засідання парламенту у п"ятницю.

"Я думаю, що тут вплинула та чітка позиція, що у випадку, коли б ми не домовилися про таку процедуру, ми готові були голосувати і у нас були для цього всі голоси, прямо в залі, незважаючи на їх блокування трибуни", - сказав депутат.

Турчинов попередив, що у разі продовження блокування трибуни у вівторок БЮТ піде на радикальний сценарій.

"Сьогодні остання межа, і в разі продовження блокування ми підемо на силовий варіант голосування", - сказав він.

На уточнення журналістів, що таке силовий варіант, Турчинов відповів, що "це голосування попри блокування".

Крім того, він висловив здивування позицією Партії регіонів, яка не голосувала за зміну процедури, "хоча теж підписала протокол (порядку денного)".

Коментуючи ситуацію з обранням першого віце-спікера, Турчинов сказав: "Якщо у меншості є бажання, щоб коаліція підтримала їх кандидатуру, то першим віце-спікером буде представник або фракції "Регіонів" або Блоку Литвина".

На питання, чи погодилися Партія регіонів та Блок Литвина відмовитись від кандидатури члена КПУ Адама Мартинюка на посаду першого віце-спікера, Турчинов сказав, що "вони взяли тайм-аут до вівторка".

"Щоб з"ясувати з комуністами, які комітети їм переходять, для того, щоб вони могли відмовитись від посади першого віце-спікера", - пояснив депутат, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: "Ми підемо на силовий варіант голосування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі