субота, 05 липня 2008 16:08

Турчинов пропонує берегти коаліцію, оскільки іншої не буде

Турчинов пропонує берегти коаліцію, оскільки іншої не буде
Перший віце-прем"єр України, один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов стверджує, що "спроба юридично зафіксувати відсутність коаліції (у Верховній Раді) призведе до розпуску парламенту".

"Тому що іншої коаліції зараз немає і не передбачається", - сказав Турчинов в інтерв"ю тижневику "Кореспондент", опублікованому в суботу.

Перший віце-прем"єр стверджує, що "сьогодні в коаліції стільки депутатів, скільки було на момент її створення", оскільки "депутат не може вийти з коаліції або індивідуально увійти до неї, якщо звідти не виходить або не входить фракція".

"Проблема "регіонів" і Литвина з його компанією в тому, що вони не можуть створити альтернативну коаліцію", - заявив Турчинов.

Він також підкреслив, що БЮТ не боїться нових виборів. "Але питання в тому, що реальної передумови для нових виборів немає. Дуже багато накопичилося проблем, що вимагають рішення. А вибори мінімум на три місяці створять вакуум в ефективній роботі виконавчої влади", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, що 6 червня народні депутати Ігор Рибаков (фракція БЮТ) і Юрій Бут (фракція НУ-НС) написали заяви про вихід з коаліції. Таким чином, зараз в коаліцію входять 225 депутатів, - а більшість повинна налічувати щонайменше 226 людей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов пропонує берегти коаліцію, оскільки іншої не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі