середа, 03 вересня 2008 15:34

Турчинов пояснив, чому Ющенко не розпустить Раду

Турчинов пояснив, чому Ющенко не розпустить Раду
Говорити про новий формат коаліції в парламенті можна лише після офіційної інформації про відсутність діючої.

Про це заявив перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, повідомляє УНІАН.

"Що стосується нових форматів коаліції, про це можна буде говорити після того, як офіційно частина "Нашої України", оскільки це не вся фракція ("НУ-НС"), подасть заяву про вихід із коаліції, й коли це буде дійсно більшість фракції, отже вже тоді ухвалюватимемо рішення щодо існування однієї й можливих моделей інших коаліцій", - заявив Турчинов.

Висловлюючи свою думку щодо заяви президента Віктора Ющенка з приводу ситуації в парламенті, віце-прем"єр нагадав, що Верховна Рада, обрана в результаті дострокових виборів, не може бути розпущена протягом року.

"Я б порадив йому (президенту) почитати Конституцію", - сказав Турчинов.

Як відомо, президент Віктор Ющенко у середу пообіцяв достроково припинити повноваження Верховної Ради й оголосити дострокові парламентські вибори, якщо протягом конституційного терміну – 30 днів - не буде створено нову коаліцію.

Попередні дострокові вибори парламенту відбулися 30 вересня 2007 року. Термін у 30 днів для створення нової коаліції, після якого президент має право оголосити про розпуск парламенту, збігає у жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов пояснив, чому Ющенко не розпустить Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі