понеділок, 07 квітня 2008 11:45

Турчинов не виключає внесення змін у макропоказники держбюджету-2008

Перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов не унеможливлює коректування макропоказників держбюджету на 2008 рік, у тому числі і з урахуванням світових інфляційних процесів.

"Я не можу виключити того, що макроекономічні показники коректуватимуться", - сказав він журналістам в Києві в понеділок, відповідаючи на питання, чи можливе коректування основних показників державного бюджету при внесенні до нього змін.

За словами Турчинова, "однією із складових, яка змушує уряд істотно аналізувати фінансові перспективи цього року, є зміна інфляційних показників у всьому світі, зокрема в Європі і США".

Турчинов відзначив, що затягування внесень змін в держбюджет-2008 пов"язане з тим, що Верховна Рада ще не затверділа програму діяльності уряду, а також з блокуванням приватизаційних процесів.

"Заблокована, фактично приватизація. Ви знаєте, це пов"язано з певними указами президента і з небажанням парламенту розглянути кадрові питання", - сказав він, відповідаючи на питання, коли уряд має намір винести зміни до держбюджету на розгляд Верховної Ради.

Проте, за словами Турчинова, Кабінет міністрів готовий подати свої пропозиції щодо змін до бюджету у будь-який момент.

Як повідомлялося, інфляція в Україні в січні-березні 2008 року склала 9,7% (до грудня 2007 року), перевищивши офіційний прогноз в цілому на рік (9,6%): у березні зростання споживчих цін прискорилося до 3,8% з 2,7% в лютому і 2,9% в січні. У березні-2007 інфляція склала 0,2%, в січні-березні-2007 - 1,3%, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов не виключає внесення змін у макропоказники держбюджету-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі