вівторок, 11 грудня 2007 08:00

Турчинов може зайняти місце Азарова, а Порошенко - Яценюка

Турчинов може зайняти місце Азарова, а Порошенко - Яценюка

Віце-прем"єрами в уряді Юлії Тимошенко можуть стати Олександр Турчинов, Йосип Вінський, Юрій Павленко та Іван Васюник.

Про це "Українській правді" повідомили джерела, наближені до переговорного процесу по створенню складу майбутнього уряду.

За словами співрозмовника, Турчинов може обійняти посаду першого віце-прем"єра разом із суміщенням посади міністра фінансів.

Водночас, не виключений варіант, що посаду міністра фінансів посяде Віктор Пинзеник. Його також пророкують на посаду міністра економіки.

За словами джерел, Павленко може стати віце-прем"єром, одночасно обійнявши посаду міністра сім"ї, молоді та спорту.

При цьому, зазначив співрозмовник, він може отримати спеціальний статус у зв"язку із підготовкою до проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Васюник розглядається як претендент на посаду гуманітарного віце-прем"єра.

На посаду міністра юстиції основним претендентом вважається член "НУ-НС" Микола Оніщук. Іншими претендентами є Роман Зварич та Ігор Пукшин.

Основним претендентом на посаду міністра внутрішніх справ є Юрій Луценко. Крім того на цю посаду розглядаються кандидатури Валерія Гелетея, командувача внутрішніх військ Олександра Кіхтенка та заступник глави СБУ Олега Скляра.

Претендентами на посаду міністра закордонних справ є Петро Порошенко та Борис Тарасюк.

За словами співрозмовника, кандидатура Порошенка начебто була узгоджена ще наприкінці минулого тижня.

Як відома, міністр закордонних справ визначається за поданням президента Віктора Ющенка.

На посаду міністра охорони здоров"я розглядається кандидатура Миколи Поліщука. Іншим претендентом джерела називають людину на прізвище Князевич. Водночас співрозмовник не уточнив, чи йдеться про члена "НУ-НС" Руслана Князевича.

Кандидатом на посаду міністра оборони називають Анатолія Гриценка.

На посаду міністра транспорту і зв"язку у числі претендентів називають прізвища від БЮТ - Микола Ковзель і Таріел Васадзе.

Джерела не виключають, що міністром транспорту може стати і представник "НУ-НС" Віктор Бондар, якщо БЮТ, до квоти якого належить ця посада, погодиться обміняти її на якусь іншу, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов може зайняти місце Азарова, а Порошенко - Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі