четвер, 13 грудня 2007 08:40

Турчинов: БЮТівці змусять "регіоналів" відступити

Турчинов: БЮТівці змусять "регіоналів" відступити
У разі, якщо Партія регіонів у четвер знову блокуватиме роботу Верховної Ради, коаліція проведе голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем"єра за процедурою підняття рук.

Про це в ефірі 5 каналу заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

"Є вибачте, всьому межа. Ми хочемо працювати демократичним шляхом, але коли завтра вони добровільно не розблокують процесс, ми будемо виносити пропозицію нашим союзникам, щоб голосувати у цих умовах, в яких знаходиться Верховна Рада. Ми зможемо це зробити, у нас є досвід працювати в екстримальних умовах", - сказав він.

На питання, як у такому разі пробиратимуться спікер і депутати на свої робочі місця, Турчинов сказав:

"Ми попросимо, щоб нас пустили так, що в них не буде іншого вибору, як це зробити".

На репліку, що робитиме коаліція у разі, якщо "регіонали" блокуватимуть роботу парламенту мегафонами, Турчино сказав:

"Вони можуть і вибухівку принести. Це їх відповідальність, їх моральне обличчя. Але, я думаю, ми зможемо забезпечити порядок у Верховній Раді".

Говорячи про процедуру голосування, він сказав:

"Коли ми не зможемо забезпечити недоторканність системи "Рада", коли ми не будемо мати достовірної інформації про те, що апарат буде забезпечувати її неупередженої роботи, ми будемо працювати в межах регламенту. Там говориться, що якщо система "Рада" не забезпечує ефективне голосування, депутати можуть голосувати додатковими засобами – іменними бюлетенями, або безпосередньо підняттям рук".

При цьому Турчинов сказав, що ця система голосування є недосконалою.

"Ви пам"ятаєте, як за часів Кучми голосували руками? По дві руки піднімали", - сказав він.

"Для того, щоб цього не було, система голосування буде передбачати наступне: кожен депутат не тільки піднімає руку, в алфавітному порядку головуючий називає депутата, він називає своє прізвище і голосно говорить, що він "за". Коли він голосує проти, він не піднімає руки і говорить, що він проти або утримується", - додав Турчинов.

У свою чергу Нестор Шуфрич в ефірі 5 каналу сказав, що Партія регіонів розблокує роботу парламенту лише у разі вибачення збоку коаліції.

"Ми вимагатимемо, щоб вранці пролунала заява про спростування інформації про те, що ми втручалися у систему "Рада", - сказав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: БЮТівці змусять "регіоналів" відступити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі