пʼятниця, 04 лютого 2022 13:36

Трухін може розвалити монобільшість - ЗМІ

Трухін може розвалити монобільшість - ЗМІ
Трухін обирався до парламенту від "Слуга народу" по округу у Дніпропетровській області.

Викривальне відео з народним депутатом від "Слуга народу" Олександром Трухіним і ДТП може "посипати" монобільшість у Верховній Раді. Кінця лютого "слуги" чекають без особливого оптимізму.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Ми ще не проговорювали це, але мені здається, що просто вигнати з фракції – його мало. Треба якось добитись, щоб він склав мандат. Інакше це просто не має сенсу", - розповів один зі "слуг".

Сам Трухін написав у фракційний чат, чи впевнені його колеги, що чинять правильно, коли його виключають.

У монобільшості чекають другої частини відео.

"Якщо в ній буде про зловживання МВС під час збереження доказів, тоді може постати питання і про відставку Дениса Монастирського. Поки воно так не стоїть, бо звільняти керівника МВС в такий напружений момент для країни буде щонайменше дивно. Тому подивимось", - сказав співрозмовник у партії.

Серед керівниицтва "слуг" панує версія, що буде друга серія відео, де покажуть як вже в МВС знищують докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оточення Зеленського "гризеться" за доступ до тіла президента

Не під запис у керівництві партії визнають, що проблема із нестачею голосів є. За різною інформацією, колишньому спікеру Дмитру Разумкову лишилось п'ять-два депутата для створення групи.

Крихкість монобільшості відчули партнери "слуг" з "Довіри" і "За майбутнього". "Чим менше у нас голосів, тим більшими стають їхні апетити. І тепер вони вже вимагають легалізувати цю коаліцію", - сказали у партії президента.

Законодавство не дозволяє коаліцію з групами. Але дві групи готові взяти посадами в міністерствах, комітетах чи обладміністраціях.

"Довіра" завжди хоче зробити якимсь міністром Віктора Бондара, що ще хочуть не скажу", - розповів "слуга".

Також монобільшість може "перекритись" 10 голосами з "Голосу" і групою Столара-Ісаєнка з ОПЗЖ, повідомляє ЗМІ.

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін торік у серпні намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Наступного дня нардепа виключили з партії "Слуга народу". А Давид Арахамія заявив про скликання позачергового засідання Верховної Ради.

Трухін заявив, що готовий скласти депутатський мандат.

Зараз ви читаєте новину «Трухін може розвалити монобільшість - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі