четвер, 18 жовтня 2012 16:02

Трьох священиків викликали "на килим" за агітацію

Трьох священиків викликали "на килим" за агітацію
Фото: credo-ua.org

Львівська архиєпархія Української греко-католицької церкви покарала суворими попередженнями трьох священиків з райцентрів Золочів та Миколаїв на Львівщині. На вулицях вони агітували за кандидата у депутати Верховної ради Тараса Батенка.

Священнослужителі виступали перед мешканцями Золочева та Миколаїва зі сцен у центрі міст. Благословляли кандидата на вибори, закликали за нього голосувати.

У кінці заспівали на його підтримку. Очевидців це обурило. Вони поскаржилися у Львівську архиєпархію, вимагали покарати отців. Священиків викликав до себе Владика Української греко-католицької церкви Венедикт Алексійчук, насваривши та висловивши догани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінницькій області діти агітують за кандидата

"Священики помилились. Вони інколи думають, що просто дякують за пожертву чи добру справу. Забувають, що їхня подяка у певному місці – це вже передвиборча агітація", - розповів Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської архиєпархії. "Не думають, що такою поведінкою наштовхують людину на гріх. Отці дістали догану. Їм дали час для покаяння", - додав він.

Нагадаємо, Тарас Батенко — кандидат у депутати по мажоритарному окрузі, директор філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" ПАТ "Укртранснафта". Під час передвиборчої агітації став роздавати грошові пожертви храмам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Олега Канівця агітує УНА-УНСО

Також у храмах на Львівщині проводять агітацію за кандидатів братів Дубневичів. Вони дають по 5-10 тис грн на ремонт церков. Організовують поїздки у паломницькі місця. Спонсорують мандрівки священиків в Єрусалим. 21 жовтня у всіх греко-католицьких церквах України священики мають зачитати звернення Блаженнішого Святослава Шевчука про вибори. Закликати парафіян на виборах голосувати чесно, слухатися свого сумління.

Зараз ви читаєте новину «Трьох священиків викликали "на килим" за агітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі