вівторок, 10 липня 2007 11:46

Трильйон доларів США відмивається щорічно в світі

У світі щорічного відмивається трильйон доларів, що надійшли від торгівлі наркотиками, зброєю та інших злочинів. Про це йдеться в доповіді KPMG "Відмивання грошей – 2007". Аналітики компанії перевірили готовність 224 банків із 55 країн світу боротися з легалізацією грошей, при цьому в опитуванні брав участь 21 банк із СНД.

Понад 90 відсотків банкірів у світі вважають, що заходи держави щодо боротьби з легалізацією цілком прийнятні. У СНД таких 100 відсотків. При цьому ніхто з опитаних з СНД не назвав законодавство занадто жорстким.

У російській системі контролю дуже багато формальних критеріїв, наприклад, банки повинні повідомляти про одноразові платежі або перекази на суму понад 600 тисяч рублів. При цьому в розвинених країнах банкам дозволено самим ухвалювати рішення, про які операції повідомляти владі.

Варто відзначити, що в 2006 році Росфінмоніторинг направив у правоохоронні органи 4277 матеріалів із відомостями про 120 тисяч сумнівних операцій на суму близько 770 мільярдів рублів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Трильйон доларів США відмивається щорічно в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі